Menü okullarinsesi
Tarih: 25.11.2014 14:24
Kartal`da emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi

Kartal`da emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi

Facebook Twitter Linked-in

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasına Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gülcemal Fidan , Kartal Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal Müftüsü Mustafa Baytar, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak ve öğretmenler katıldı.

 

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler günü kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Emekli öğretmenler adına konuşma yapması için kürsüye davet edilen emekli öğretmen Zehra Aslan’a konuşmasının ardından Kartal Kaymakamı Cemil Aksak tarafından kendisine plaket verildi. Kartal Kaymakamı Cemil  Aksak  yaptığı konuşmada : “Bu plaketi sadece Zehra hoca hanıma vermiyorum onun şahsında bu yıl içinde ilçemizde emekli olan bütün ağabeylerimize, ablalarımıza veriyorum. Maalesef iki ay önce ilkokul öğretmenimi kaybettim ve 1987 yılında da öğretmen olan ağabeyimi kaybettim. Ben de bugün bu vesile ile hem onlara, hem de ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, hepsini saygıyla anıyorum.”

 

Kutlama programının devamında konuşan Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak, Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında başöğretmen sıfatını alması nedeniyle 1981 yılında alınan bir karar ile 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını kaydederek teknolojinin etkisi ile öğretmenliğin giderek daha kendini yenilen bir meslek haline geldiğini söyledi. Çakmak eğitim araçlarının, okulların fiziki şartlarının değişebileceğini ancak öğretmenin eğitimdeki hayati rolünün değişmediğini ve değerinin paha biçilemediğini söyledi.

 

Öğrencilerin okuduğu “Öğretmen” adlı şiirin ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Sahneye çıkan emekli öğretmenlere belgeleri Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gülcemal Fidan ve Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz verdi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından müzik ziyafeti başladı. Kartal’da görev yapan müzik öğretmenlerinin oluşturduğu öğretmenler korosu; Şef Ebru Demirvücut yönetiminde Klasik  Türk Sanat Müziği, şef Özlem Bulut yönetiminde ise Türk Halk Müziğinden seçme eserler seslendirildi . Koro tarafından okunan Öğretmen marşı ayakta alkışlandı.

Konser,Kartal Halk Eğitim Merkezi’nin halk oyunları  ekibi tarafından yapılan  folklor  gösterisi ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —