AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİSİ

AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİSİ

AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİSİ

 

Arnavutköy Ayazma İlkokulu?nda ?Milli Kültür Öğelerimiz ve Değerlerimiz? sergisi açıldı. Serginin açılışına Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cihat ŞİMŞEK ve Sadık AKYOL İle  Halk Eğitim Müdürü İsa AFŞİN, Okul Müdürleri İrfan TOPRAK, Hakan ÇİFTÇİ , Mecit SÜREN ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Açılış öncesinde sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Sercan KURT, ?Buradaki amacımız 4. Sınıfların Sosyal Bilgiler dersinde yer alan kültürümüzü tanıyalım ünitesi kapsamında teorik olarak anlatılan konu ve öğeleri pratik olarak da çocuklarımıza göstermek, tanıtmaktır. Sergide emeği geçen velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum? dedi.

 

ÖĞRENCİLER GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZÜ KARŞILAŞTIRDILAR.

Sergiyi gezen öğrenciler ve misafirler geçmişte kullanılan mutfak eşyaları, kıyafetler, ev eşyaları ve paraları daha yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrenciler Eşyaların, kıyafetlerin, paraların özelliklerini, nasıl kullanıldıklarını öğrenirken aynı zamanda günümüzle de kıyaslama fırsatı buldular.

 

DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEMİŞLERDİ

Öğrenciler yaşanmış olan eşyaları görünce çok mutlu oldular. Tamamen doğaçlama oluşan sergide geçmişte annelerinin ve dedelerin yaşadığı ve kullandığı kültürel öğeleri sergilediler. 

 

ÖĞRETMENLERE ÖZEL İNDİRİM. Detaylı bilgi için yandaki linki tıklayınhttps://www.okullarinsesi.com/haber/okul-dergi-matbaa-grafik-gazete-baski-yuzlerce-okul-referansimizdir-her-turlu-matbaa-isleri-4675.html

 

 

 

 

 


"Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri" projesinin 3....

Su projesinde İstanbul'dan Finlandiya'ya

EYÜPSULTAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BAŞARILAR...

Projeleriyle söz ettiren okul Akçansa Fatih Sulta...

Eyüpsultan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yurtdışında ...

Çekmeköy Nişantepe Anaokulu'ndan "Miniklerle neden...

AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİ...