Bağcılar Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu mükemellikte yetkinlik belgesi aldı

Bağcılar Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu mükemellikte yetkinlik belgesi aldı

Bağcılar Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu mükemellikte yetkinlik belgesi aldı

Akademisyenler ve Mükemmellik Modeli’ni uygulayan kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticilerden oluşan Ulusal Kalite Ödülü Jürisi, 23 Kasım 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Köşk’ünde toplanarak değerlendirme sonuçlarını incelemiş ve ödül verilecek kuruluşları belirlemişlerdir.

Ulusal Kalite Ödülleri’nin, kalite alanındaki Türkiye’nin en büyük ve itibarlı kalite etkinliği Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve TÜSİAD tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen ‘Ulusal Kalite Ödülü’ töreninde, Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü’nü okulumuz kazandı.

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) katkılarıyla 28-30 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda,  20. Kalite Kongresi kapsamında düzenlenen “Ulusal Kalite Ödülü” töreninde, Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu Ulusal Kalite Ödülü sürecinde "Mükemmellikte Yetkinlik" ödülü aldı.

Kamu kategorisinde Ulusal Kalite yolculuğunda “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”ne Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu layık görüldü. Ödül Kal Der Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Dr. A. Burak ERDİNÇ tarafından Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman KAÇMAZ’a takdim edildi.

“Fark Yaratmak” ana temasının işlendiği ve 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen 20. Kalite Kongresine Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman KAÇMAZ katıldı.

Kongrede açılış konuşmasını yapan KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, KALDER’in 20 yıllık bir geçmişin ardından bugün Türkiye’nin vizyonuna yön veren sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiğini söyledi. "Fark yaratmak çoğu zaman yerleşik ve geleneklere bağlı kuruluşların zor başarabildikleri bir yöntem olarak görülmektedir. Kırılganlık noktalarında ise bir çıkış yolu olarak gündeme gelmektedir" dedi. Doğan, “Türkiye’de kurumsal mükemmellik anlayışının yaygınlaştırılması ve bu alanda başarılı örneklerin ortaya çıkarılarak kazanılan deneyimlerin paylaşılması amacıyla düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri her yıl, Kamu Kuruluşları, İşletmeler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olmak üzere üç ana kategoride verildiğini belirtti.

          TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, "Yeni fikirlere varmak için kimi alanlarda bütün bildiklerimizi unutmak gerek. Hayal edip hedefler koymak en önemlisi sıradan olana meydan okumak gerek. " dedi. Artık dünyada mikro reformların yanında bilim, teknoloji ve inovasyonda öne geçmek rekabette en temel etkenler haline geldi. Bu anlamda inovasyon yetkinliğimizin gelişmesi önemli. İnovasyon ve yeni fikirler açık ortamlarda var olabilir. Böyle ortamlar için mutlaka kamu ve özel sektör ile sivil toplum örgütleri güç birliği yapmalıdır. Ülke olarak ihracat yapımızı sıradanlıktan kurtarmamız şart. İnovasyonda gelişmiş ülkelerin hayli gerisindeyiz. Dünyanın 17`nci büyük ekonomisi olmamıza rağmen rekabette 59`uncu, inovasyonda 69`uncu sıradayız. Artık dünya piyasalarında rekabet edebilecek ürünleri ortaya koymak, inovatif ürünler üretmek firmaların tek başına idare edebileceği bir seviyede değildir. Burada uluslararası ortaklıklar önemlidir. Öte yandan insan sermayemize önem vermeliyiz. İnsan sermayemizi dünya ekonomileri ile mücadele edecek seviyeye getirmeden özgün olmak, değer yaratmak mümkün değildir. Refahı artırmanın yolunun insana yatırımdan geçtiğini belirten Boyner, bu anlamda eğitimin öncelikle ele alınıp daha kalifiye bir hale getirilmesini önerdi.

Kalite Kongresi`nde açılışın ardından panellere geçildi. Gazeteci Uğur Dündar`ın moderatörlüğünü yaptığı ilk panele konuşmacı olarak Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı katıldı ve kalite yolculuğu, fark yaratmak, sürdürülebilirlik ve inovasyon yaklaşımı konularında görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Oturumda; Toplam kalite anlayışındaki değişimlere ilişkin olarak Güler Sabancı, "Bu bir evrim. İlk zamanlar kalite kontrol edilirdi. Üretimden sonra ekiplerimiz ürünlere bakar, onların kalitesini kontrol ederdi. Daha sonra "kalite güvence" anlayışı geldi. Bununla da her konuda kalite üretilir hale geldi. Şimdi de herkesin kaliteden sorumlu olduğu evreye geldik. Operasyonel olarak iş mükemmelliği evresindeyiz. Toplam kalite kapsamı genişledi. Bu sürecin içinde birçok paydaş var" dedi.

Güler Sabancı Sosyal politikalar konusunda ise "Ortak payda olarak ciddi bir eğitim hamlesi gerekiyor. Kastım sadece mevcut sistemi değiştirmek değil. Farklılıklara izin veren bir eğitim yapısı şart. Ciddi planlanmış, hedefe ulaşan bir sanayi stratejisine paralel bir eğitim stratejisi gerekiyor. Odak farklılaşmak olmalı, önümüzdeki süreç içinde bunun üstünde durmalıyız. Türkiye'nin inovasyonda Dünya Ekonomik Forumu rakamlarına göre 69.sırada olmasını kabul etmeyip, ivme kazandırmalıyız.” diye konuştu.

 İki gün süren kongrede Değişim Yönetimi Eğitim, Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi, Marka ile Fark Yaratmak, Tasarım ve Ar-Ge ile Fark Yaratmak, Başarı Öyküleri, Anadolu'da Marka Yaratmak, Yönetimin Zirvesi'ndeki Kadınlar gibi birçok oturum düzenlendi. Oturumlarda konuşmacı olarak yer alan Milliyet Gazetesi Baş Yazarı Güneri Civaoğlu, Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Bosh Bursa Teknik Genel Müdürü Dr. Andreas Wolf, Çimtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Mimaroğlu, Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar, Coca Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas, Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Editör Defne Sarısoy gibi Türkiye'nin birçok başarılı ismi tecrübelerini paylaştı

 

 

 




EĞİTİMCİ VE YAZAR İLYAS TEKİN: EĞİTİM VE AHLAK

NADİRE KONUK VE ALİ OĞUZ KONUK HALK OYUNLARI EKİBİ...

ÇEKMEKÖY HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ ORTAOKULU?NDA EĞİTİM...

Minik yüreklerden Mehmetçiğe destek

4 YILDIR OKULLARIN SESİ`YİZ

ERASMUS projesi

İsmail Altok: ANNEM , BABAM VE BEN ”KARNEMİZİ “ AL...