Çekmeköy Nişantepe Anaokulu'ndan "Miniklerle neden olmasın?" projesi

Çekmeköy Nişantepe Anaokulu

Çekmeköy Nişantepe Anaokulu'ndan "Miniklerle neden olmasın?" ve BOOK WORLD STEM ETWİNNİNG PROJESİ

MİNİKLERLE NEDEN OLMASIN ?  WHY NOT WİTH THE LİTTLE ONES ?  

E TWİNNİNG PROJESİ

  İstanbul  Çekmeköy İlçesine bağlı öğrenci sayısı en fazla olan bağımsız anaokullarından Nişantepe Anaokulu Öğretmenlerinden Elif Demiralp ve Huriye Gerek ‘in e-Twinning te yürütmüş olduğu, kurucuları Türkan ÜNAL ve Betül UĞUR olan ve 8 Türk ortağı bulunan ‘’Miniklerle Neden Olmasın ? ‘’Why Not With The Little Ones?’’ Projesi ile minik öğrencilere fırsat tanındığında neler yapabileceklerini gözlemlemek için etkinlikler hazırladık. Yeteneklerini ortaya çıkaran, hem eğlenip hem de öğrendikleri ve böylece küçük yaşta çeşitli konularda bilgi sahibi olmalarını amaçladık. Projedeki hedeflerimiz arasında çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek, sorgulayan, analiz eden ve problem çözen öğrenciler yetiştirmek; 21. yy becerilerini geliştirmek,  web  2 araçlarını öğrenmelerini sağlamak, eğlenerek öğrenmeyi bilen ve başarma duygularını gelişmek yer almaktadır.

              Çalışma sürecimiz Eylül ayında başlayıp, Ocak ayının sonunda bitecek şekilde planlanmıştır. Eylül ayında projemizin tanıtımı ile başladık. Proje serüvenimizde web2 araçlarının öğrenimi ve uygulanması, geri dönüşüm çalışmaları, deneyler, oyunlar ve mesleklerin tanıtımına kadar pek çok konuya yer verilmiştir.

 

 

 

BOOK WORLD STEM ETWİNNİNG PROJESİ

 

İstanbul’un  Çekmeköy ilçesine bağlı Nişantepe Anaokulu Nazar Boncukları sınıfından Nesime Erberk ve  öğrencileri 2 İtalya ,3 Bulgaristan,3 Arnavutluk,1 Portekiz,2 Litvanya,2 Romanya,1 Sırbistan ve 9 Türkiye’den  ortaklar ile yürütülen  ; ERGÜZEL ÇİÇEK ve SABRIE MYUMYUN’un kurucusu olduğu ‘Kitap Dünyası ve Stem’ adlı e twinning projesini yürütüyor. 'Kitap Dünyası ve Stem' projesi ile anne-baba ve çocukların kitap merakını ve sevgisini artırmayı ve farklı bir bakış açısı kazanmayı hedefliyorlar.

Proje ortakları diyor ki ;Projemizin en önemli noktası, kitapların her zaman, her yerde okunabileceği fikrini yaygınlaştırmayı ve ikinci olarak, çocuklara okunan kitapların ilgi alanını artırmaya yönelik geliştirdiğimiz planlardır; Malzeme ve müzikle hikaye okuma tekniği, üçüncüsü hikaye karakterinin tasarımı, dördüncüsü ise hikaye ile stem etkinliğidir. Bu teknikte, kişi kitaptaki olayları materyalleri kullanarak okur. Projemizde malzeme ile hikaye anlatma tekniği; Araştırma-inceleme-gözlemleme, karşılaştırma, benzerlik ve farklılıkları keşfetme ile düşünme becerileri alanına, problem çözme ve tasarlama alanına katkı sağlar. Projemizde STEM eğitimi alanında kitap çalışmaları yapılacak böylece çocuklar ve aileler okuma alışkanlığını kazanırken birlikte birşeyler yapma keyfini de süreceklerdir.

 

 

 




"Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri" projesinin 3....

Su projesinde İstanbul'dan Finlandiya'ya

EYÜPSULTAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BAŞARILAR...

Projeleriyle söz ettiren okul Akçansa Fatih Sulta...

Eyüpsultan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yurtdışında ...

Çekmeköy Nişantepe Anaokulu'ndan "Miniklerle neden...

AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİ...