"Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri" projesinin 3. kitabı çıktı

Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri Projesinin devamı olan üçüncü kitabı çıktı

Projenin amacı; Öğrencilerin yaşlarına ve seviyelerine uygun şekilde yazma becerilerini kuvvetlendirmeyi, hayal güçlerini geliştirmeyi ve kullanmalarını sağlamayı, Türkçeyi doğru kullanmaya teşvik etmeyi, yazım kurallarına uymayı, noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanmayı, ekran bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Okul Müdürü Uzman Öğretmen Sultan Gelmez " Daima Bir Adım Önde” sloganı ile çalışan Lütfi Banat İlkokulu'nda  “Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri” Projesi her yıl bir kat daha gelişerek, çocuklarımıza okuma-yazma değer ve alışkanlıklarını kazandırmaya devam edecektir." dedi.

 Sultan Gelmez "Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri" kitabında şu satırları yazdı: "Değerli Okurlarımız,Sevgili Öğrencilerim,Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri Projemizin devamı olan üçüncü kitabımızla tekrar karşınızdayız. Projemiz her geçen yıl daha da gelişerek ilerlemeye devam etmektedir. Projemiz ile öğrencilerimizin üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek için çıktığımız yolda etkinliklerimizi çeşitlendirerek devam ediyoruz. Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri Projemizi 2021 eTwinning Türkiye çalışması ile ülkemizin dört bir yanından bizlere katılan on okul ile devam ettik. Her ay bir e-kitap hazırlayarak ürünlerimizi sergiledik. Hazırladığımız e- kitapların resimleri de yine öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Okulumuzdan mezun ettiğimiz ortaokula devam eden öğrencilerimizin şiir ve kompozisyon dalında yarışmalarda dereceler almaları doğru yolda ilerlediğimizi göstermekte ve bizleri onurlandırmaktadır.

Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri Projemiz ile hikâye yazma aşamalarını gerçekleştirirken; çocuklarımızı düşünmeye ve fikir üretmeye yönlendirerek bilimsel düşünen insan yetiştirme misyonumuz projemizin alt zeminini oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz yazmak için pek çok deneyim ve araştırmaya ihtiyaç duymakta ve bu sayede daha fazla okuma,  gözlem yapma ve merak duyma gibi bir aksiyonun içinde yer almakta ve Üst Düzey Düşünme Becerileri harekete geçmektedir. Duygu ve düşüncelerini yazılı olarak doğru ifade edebilmek onların toplumda kendini gerçekleştiren bireyler olarak var olmalarının yolunu açacak daha mutlu ve başarılı olacaklardır.

"Bir kitap okudum hayatım değişti!" Aslında bir kişinin kitap okuması, o kişinin sadece kendisine fayda sağlamaz. Kişinin okuması, onu daha fazla okumaya sevk edecek, topluma daha faydalı işler yapma ve topluma ışık tutma, onu aydınlatma gibi çalışmalara yönlendirecektir. Bu da topluma fayda olarak dönecektir kuşkusuz. Tarihe baktığımızda, tarih boyunca kitapların kişiler ve toplumlar üzerinde etkili olmuş, kişilerin hayatlarını değiştirmiş, topluma yön vermiştir. COVİD 19 pandemisini yaşadığımız bugünlerde okumak kadar duygu düşüncelerimizi yazmak ve gelecek nesillere aktarmak paylaşmak son derece değerlidir.“

Daima Bir Adım Önde” sloganı ile çalışan Lütfi Banat İlkokulu'nda  “Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri” Projesi her yıl bir kat daha gelişerek, çocuklarımıza okuma-yazma değer ve alışkanlıklarını kazandırmaya devam edecektir.

Saygı ve sevgilerimle…"

Kitabın editörü Uzm. Öğrt. Saadet İnci SOYLU "Tüm çocuklarımıza büyük özgüven aşılamasıdır. Geleceğimizin yazarlarının oluşması için yarattığımız kıvılcımları biraz da olsa ateşleyebilmemizdir" dedi.

Editör yazısında  " Merhaba değerli okuyucularımız, Bu kitap biz öğretmenler için bir hazinedir. Işık olduğumuz öğrencilerin içlerindeki okumakla birlikte gelen yazma merakı, hevesidir. Bazı çocuklarımızın yeteneklerinin farkına vardırılması, bazılarının da yeteneklerinin gururla sunulmasıdır.

Tüm çocuklarımıza büyük özgüven aşılamasıdır. Geleceğimizin yazarlarının oluşması için yarattığımız kıvılcımları biraz da olsa ateşleyebilmemizdir.

Biz öğrencilerimizi hep geleceğe ışık olacak, medeni, üst okur yazar bireyler olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Onlara ‘’GELECEĞİMİZ’’ dedik. Gelecek nesilleri en mükemmel  yetiştirme uğraşını asıl görevimiz bildik.

Okumanın değeri ile başlayan, öğrencilerimize “Okuyan kişi hem iyi bir anlatıcı hem de iyi bir yazardır.” söylemi ışığında onları yazma konusunda destekledik. Bu amaçla "Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri” adıyla oluşturdu-ğumuz proje ile e –Twinning kalite ödülü alırken bu güzel okul projemizi yurdumuzun çeşitli illerindeki öğretmen ve öğrencilerimize de tanıtmış olduk. Türkiye’nin her bir tarafından şimdi minik olan, geleceğin büyük yazarlarına kapı araladık.

Bizim okulumuzun çocuk yazarları; iki yıl önce araladığımız ve ardına kadar açılan bu kapıdan başarı ile girmişlerdir. Geride bıraktıkları kapı onları limanda bekleyen bir yelkenli ile engin denizlerde, değişik maceralarla dolu bir yolculuğa çıkardı bile .Kimi ulaşılamayan ufku yakalayacak, kimi gökkuşağının altından geçecek, kimi yelkenlisi ile gökyüzünde süzülecek. Çocuk yazarlarımız yüreklerindeki sevgi ve hayallerindeki zenginlikle en büyük silahları olan kalemleri ile karanlığın tam ortasına en güzel resimlerini çizip, şiirlerini yazıp, hikayelerini anlatacaklar. Bu kitap söylediğimin somut göstergesidir.

Saygıdeğer müdürüm ve öğretmen arkadaşlarım, eserinin altında imzası olmayan meslektaşlarım, yarının büyüklerinde yarattığınız her harf, kelime, cümle, duygu için, başladığı bir yazıyı sonuçlandıran sorumluluk sahibi çocuk yazarlar yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim.Bu kitabın sizin elinize okumanız için gelen süreç içinde zorlu aşamalarını istek ve sevgi ile yapan gönüllü büyük insanlara teşekkür ederim.

Keyifli okumalarınızı; sevgi, gurur ve mutlulukla yapmanız dileği ile…

 

 

 

 

 

 




"Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri" projesinin 3....

Su projesinde İstanbul'dan Finlandiya'ya

EYÜPSULTAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BAŞARILAR...

Projeleriyle söz ettiren okul Akçansa Fatih Sulta...

Eyüpsultan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yurtdışında ...

Çekmeköy Nişantepe Anaokulu'ndan "Miniklerle neden...

AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİ...