Esenler Kaymakamlığının başlattığı ve Esenler Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Esenler’de Eğlenerek Öğreniyorum projesinin açılışı Atışalanı Ortaokulu’nda yapıldı.
İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği ve toplam maliyeti 500.000 TL’nin üzerinde olan Eğlenerek Öğreniyorum projesi kapsamında Esenler ilçesinde 16 okula 3D özelliği olan projeksiyon, projeksiyon perdesi, bilgisayar, ses sistemi ve 3D Eğitim Materyal seti teslim edildi.
Atışalanı Ortaokulu’nda açılışı yapılan proje sunusunda 3 Boyutlu Eğitim materyalleri ile ilk kez ders anlatımı yapıldı. Açılış programında okul müdürü Mehmet Yeşilkaya “Okulumuzda projenin açılışının yapılması bizleri hem heyecanlandırmış hem de mutlu etmiştir.” Dedikten sonra Atışalanı Ortaokulu’nun ilçede ilk sırada olmak için başarılı çalışmaların devam ettiğini, bu yıl 12 projeye iştirakçi olduklarını TEOG başarı sıralamasında okulun bir yılda 16 sıra birden yükseldiğini ve ilk sıralara oturduğunu söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan yaptığı konuşmada okulların teknoloji ile donatıldığını, Esenler’in İstanbul’da öncü ilçelerden biri olduğunu ifade etti.
Esenler Kaymakamı Yüksel ÜNAL ise eskiden yazı yazacak bir tahta ve tebeşir bile bulunmadığını söyleyerek, şimdi hedefinin Esenlerdeki tüm okulları 3 Boyutlu Eğitim Sistemi ile donatmak olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından proje hakkında bilgi verildi ve örnek 3 boyutlu ders anlatımı gerçekleştirildi.