İSTEYDER Derneği gazetemizi ziyaret etti

İSTEYDER Derneği  gazetemizi ziyaret etti

İSTEYDER Derneği gazetemizi ziyaret etti

Okulların Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muharrem Kıran’ı ziyaret eden İSTEYDER Derneği, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verirken, gündemdeki eğitim konularında bilgi alış verişinde bulunuldu.

 

Dernek yöneticileri Okulların Sesi Gazetesi’ni çok iyi bir proje olduğunu, bütün okullara ücretsiz dağıtılması, okulların haberlerini ücretsiz yayınlanmasını okullara ve biz eğitimcilere büyük hizmet olduğunu belirttiler.

Genel Başkan Muammer Akkuş  İSTEYDER Derneği hakkında “Eğitim yöneticilerinden oluşan bir dernek olarak , eğitim öğretim sürecine katkı sunacak, STK,üniversite,yerel yönetim ,özel ve tüzel kuruluşlarla işbirliği yaparak projeler geliştirmek ve bu projeleri uygulamak olduğun belirtirken, eğitim öğretim sürecinin niteliğinin artırılması için çeşitli çalıştaylar,forumlar yapıp sonuçlarını yayınlamak olduğunu, işinde başarılı eğitim yöneticileri takdir ve teşvik ederek moral ve motivasyonunu geliştirici etkinlikler yapmak” dedi.

 

Muammer Akkuş, “ Derneğimiz;Çağımızı , çağdaş dünyayı, evrensel demokratik ilkeleri bilen eğitimli ve eğitimini yeterli görmeyip sürekli öğrenmeyi kendine ilke edinmiş, Beşikten mezara kadar eğitim anlayışına sahip eğitim ve mesleki gelişimini önemseyen  eğitim yöneticisi arkadaşlarımızın oluşturduğu bir platformdur.

 

Çağdaş ülkelerde her birey ortalama 24 sivil toplum örgütü üyesidir. Sivil Toplum Örgütleri demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu kapsamda İstanbul gibi marka bir şehirde 20 000 eğitim yöneticisinin dayanışma ve mesleki gelişmlerini sağlayacak bir sivil toplum örgütünün olmaması bizim bu derneği kurmamıza temel teşkil etmiştir. 
Derneğimiz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan her tür resmi ve özel eğitim kurumu Eğitim Yöneticilerinden oluşur. Eğitim yöneticiliği her ne kadar meslek olarak tanımlanmasa da, biz eğitim yönetimini meslek olarak görmekteyiz ve bu mesleği icra etmekteyiz.Eğitim yöneticilerinin öğretmenliğin yanında ek olarak farklı çalışma alanları ve sorunları vardır. Her meslek erbabı bir araya geldiğinde kendi mesleği ve kültürüyle alakalı diyalog içerisindedir. Ve bu kapsamda sohbetler ve istişareler gelişir. Fırıncılar meclisinde  undan,mayadan,şoförler meclisinde frenden ,gazdan, çiftçi meclisinde topraktan, tohumdan sohbetler açılır.  Ve meslektaşlarının yaşadığı tecrübe ve anılar, kendi anısını canlandırır ya da karşılaşabilmesi mümkün bir olay karşısında ne yapacağı konusunda fikir sahibi olur. Sohbetler tatlılaşır,anılar canlanır ve her sohbet aynı zamanda eğitim gelişimi olarak yansır .Bu kapsamda Eğitim Yöneticilerinin sohbetleri de birbirine benzer. Yönetici atama yönetmeliği ile alakalı bir kanun eğitim yöneticilerinin sohbet konusudur. Bir market sahibini ,yada galericiyi ilgilendirmez , ama yönetici arkadaşım diğer yönetici arkadaşı ile ayrıntısına kadar istişare edip bilgi paylaşımında bulunabilir. Seçmeli derslerin çokluğu ve dersliklerin azlığı eğitim yöneticisi arkadaşların sorunudur. Dereceye giren okul takımıyla tam 20 kişilik ekibi ailelerinden emanet alarak yerinden çok uzakta bir şehre beş altı günlüğüne taşımak ve sorumluluğunu maddi manevi taşımak eğitim yöneticinin bir başka derdidir. Bunları yüzlercesiyle sıralayabiliriz. Zaten eğitim yöneticisi arkaşaların bu iki örneği okuyunca kafalarında yüzlercesi canlanmıştır. Zor ama başarınca da, çok ta güzel günlerdi deyip mesleki hazlarını da yaşadıklarını hissetmekteyim.

Eğitim yöneticisi olarak özellikle genç arkadaşların yeniliklere açık , dünyada ki gelişmeleri takip eden, sürekli yeni bir proje peşinde koşan enerjik idealist yaklaşımları,  bizim bu platformu oluşturmamıza ışık tutmuştur.
  Meslek yada kuruluş ihtiyaçlara göre oluşur ,ihtiyaçalara göre gelişir ve ihtiyaç olmaktan çıktığı zamanda tarih sayfalarındaki yerlerini alırlar. Bir zamanların demircileri ,nalbanları, kalaycıları, bakırcıları ihtiyaç olduğu için vardı ve yine ihtiyaç kalmadığı için yeni yaşam alanımızda yoklar. Eski bir romanlarda okuduğumuzda  yada antikacılarda gördüğümüzde yadetmekteyiz. Özellikle çağımızda teknolojik gelişime ayak uydurmak çok daha zorlaştı. Aldığımız bir ürün, işletim sistemi yada program daha belki de garanti tarihi dolmadan yeni versiyon, yeni model üreterek karşımıza çıkıyor. Ve biz çağın takipçileri olarak koşturmaca içerisinde oluyoruz. 
        Çok okuyan mı bilir çok gezen mi bilir ? diye  sorduğumuzda  Eğitim Liderliği yapan arkadaşlarımız bize sıra dışı bir cevap vermişlerdir. Sorumuza cevaben burada esas olan bilmekse ve bilmek; okumak ve gezip görmekle oluyorsa. Biz her zaman okuyan olacağız,Lisansımızı tamamladık yetmez ,yüksek lisans, yüksek lisansımızı bitirdik, doktoramızı yapacağız, ikinci üniversite,üçüncü üniversite, seminerler,konferanslar sürekli hayat boyu bir eğitim aşığı olacağız. Ve gezmek önemli bir unsur. Değişik kültür ve coğrafyaları görmek. Kültür ve anlayışları karşılaştırmak.zihinsel gelişimimiz ve zamanımızda özellikle gerekli olan empati yapma becerimizi artırmak ,kişisel gelişimimiz ve Eğitim liderliği açısından çok önemlidir. Yine bu kapsamda üyelerimizin akademik ihtiyaçlarına cevap verecek eğitim dallarında konferans,seminer ve lisans üstü eğitim organizasyonları yaparak kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sunmayı planlamaktayız.
        Ülkemizin ve Dünya’nın doğal Kültürel özelliklerini tanımak, Gittiğimiz ülke ve şehirdeki meslektaşlarımızla bilgi alışverişinde bulunmak için  ekonomik günü birlik,yada kısa süreli eğitici kültür gezileri planlamaktayız.

Nasıl yaşadığımız çevre,kullandığımız araç ve gereçler hızla  değişiyorsa Eğitim sistemimizde sıklıkla değişmektedir. Bu durumda Eğitim yöneticilerinin mevzuat ve uygulama olarak güncel bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Üyelerimize mevzuat ve uygulama konusunda interaktif  ortamda 7/24 cevap  bulabilecekleri uzmanlar görevlendirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

Okulların Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muharrem Kıran “Gazetemize yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu, İSTEYDER Derneğinin başarılarının devamını" diledi. 




EĞİTİMCİ VE YAZAR İLYAS TEKİN: EĞİTİM VE AHLAK

NADİRE KONUK VE ALİ OĞUZ KONUK HALK OYUNLARI EKİBİ...

ÇEKMEKÖY HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ ORTAOKULU?NDA EĞİTİM...

Minik yüreklerden Mehmetçiğe destek

4 YILDIR OKULLARIN SESİ`YİZ

ERASMUS projesi

İsmail Altok: ANNEM , BABAM VE BEN ”KARNEMİZİ “ AL...