KREŞ ÖĞRETMENLERİ İLE YIL DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

KREŞ ÖĞRETMENLERİ İLE YIL DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

KREŞ ÖĞRETMENLERİ İLE YIL DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Kreşlerden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, kreş sorumluları ve öğretmenlerle geçen eğitim dönemini değerlendirme toplantısı yaptı. Atalar Merkez kreş salonunda yapılan toplantıya ilçe genelinde hizmet veren 11 kreşten sorumlu Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar’da katıldı. 25 yıldır Kartal Belediyesi’nde görev yapan Begüm Yavuz Kreş öğretmeni Leyla Tamtekin’e emekliye ayrılması nedeni ile Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edildi.  Arkadaşlarının da yoğun alkışları ile karşılaşan Leyla Tamtekin’de çok duygulandığını ifade ederek teşekkür etti.

 

Toplantıda konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, geçen dönemin değerlendirmesini yaptı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde birden on bire çıkan kreşlerin örnek alınan bir uygulama olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi: - “Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz 2009 seçimlerinden önce kreşler açacağını belirtmiş ve seçim beyannamesine bunu yazmıştı ve sözünde durdu. Kartal’da birçok belediyenin de örnek aldığı kreşlerin açılmasını sağladı. Bu süreçte kreş müdürü, sorumlular ve öğretmenler olarak sizler de gerekli duyarlılık ile işinizi yaptınız ve bugün artık Kartal Belediye kreşleri konuşulur boyuta erdi. Farklı illerden ilçelerden bilgi almak için gelen belediye başkanlarımız var. Bu başarı Başkanımızın öngörüsü ile oluştu ve sizler de verilen görevi iyi şekilde yaparak güzel bir dönem geçirdik. Sevgi ile saygı ile dayanışma içinde eksiklerimizi görerek ve onları gidermek içinde uğraşarak olumlu bir dönemi tamamladık ve yeni mezunlar verdik. Yaz boyu tatile gitmeyen çocuklarımız olacak, saatlik bakım uygulamamız da devam edecek Önümüzdeki dönemde hiç şüphesiz daha yapacaklarımız var. Bu bağlamda dünden daha çok sorumluluğumuz arttı.  23 Nisan Bayramını Kartal Meydanı’nda kutlayan, 19 Mayıs Bayramında jimnastik ekibi ile yine Kartal Meydanı’nda yerini alan kreşlerimiz ile önümüzdeki dönem daha etkin çalışmalar yapmaya hepimiz hazır olmalıyız. Başardıklarımıza yeni başarılar eklemek için el birliği ile çalışmalıyız. Sizlerin de farklı konularda yıl içinde aldığınız eğitimler oldu. Onların da katkısı ile daha bilgilenerek geleceğe hazırlanıyoruz.” dedi.

 

ETKİNLİKLERİMİZİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kreşlerdeki çocuklar bizlerin hepimizin çocukları. Onların en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasını istiyoruz. Çocukların algı ve anlama yaşı 5-6 yaşlarında başlıyor. Onlara vereceğimiz eğitim düzeyi onların geleceği adına önemli. Eğitim programınızı irdelediğimizde marka olarak tanımlanan kreşlerle aynı düzeyde eğitim kalitesini yakaladık. Müze gezileri, Kızılay, kütüphane, huzurevi ziyaretleri, AKUT, zabıta, çevre ile ilgili tanıtımları, müzik, jimnastik, ingilizce, resim, halk oyunları eğitimleri ile çocuklarımızı görsel ve uygulamalı örneklerle de buluşturduk. Zübeyde Hanım’ı anma etkinliği, yerli malları haftası, Aşure günü ve TEMA günü gibi düzenlemelerimiz oldu. Bunları tüm kreşlerimizi ortak kılacak günlere dönüştürmeyi planlıyoruz.  Başarının olduğu yerin gözleyeni izleyeni çok olur. O nedenle geleceğin daha iyi olmasının yolu erdiğimiz yerde durmamaktır. Başkanımız yeni kreşlerin de açılacağını ifade etti. Bu bağlamda bugün 570 olan öğrenci sayımız yarınlarda binlere ulaşacak. Biz bir aileyiz yaklaşımı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu dönemde etkinliklerimizi yaygınlaştırıp sayısını artırmak istiyoruz. Ailelerimizle daha çok buluşmayı hedefliyoruz.  Geçen dönem için çaba ve çalışmalarınız için tüm kreşlerde görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Belediye etkinliklerinde özellikle eğitime yönelik çalışmalarla mutlaka sizlerin düzenli katılımını, istiyorum.” dedi. Kreş öğretmenlerinin sorunlarını da dinledi. Kreşlerden sorumlu Müdür Enif Yavuz Dipşar’da sorunların aşılmasını, oluşan dayanışma ve işbirliğinin kreşlerdeki başarıda önemli etken olduğunu belirtti ve tüm çalışma arkadaşlarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.




EĞİTİMCİ VE YAZAR İLYAS TEKİN: EĞİTİM VE AHLAK

NADİRE KONUK VE ALİ OĞUZ KONUK HALK OYUNLARI EKİBİ...

ÇEKMEKÖY HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ ORTAOKULU?NDA EĞİTİM...

Minik yüreklerden Mehmetçiğe destek

4 YILDIR OKULLARIN SESİ`YİZ

ERASMUS projesi

İsmail Altok: ANNEM , BABAM VE BEN ”KARNEMİZİ “ AL...