Öğrenciler Evlerinden Ve Sokaklardan 2 Ton Atık Topladı

Öğrenciler Evlerinden Ve Sokaklardan 2 Ton Atık Topladı

Öğrenciler Evlerinden Ve Sokaklardan 2 Ton Atık Topladı

Üsküdar?da bulunan Yavuztürk İlkokulu öğrencileri geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla evlerinden ve sokaklardan topladıkları 2 ton atık malzemeyi okullarının bahçesine getirerek belediye ekiplerine teslim etti.

Üsküdar Belediyesi, atık toplamaya teşvik etmek amacıyla ?Çevre ve Dönüşüm? projesi kapsamında yarışma düzenledi. Proje kapsamında öğrenciler bir haftalık süreçte evlerinde ve sokaklarında topladıkları 2 ton atık malzemeyi okul bahçesine getirdi. Okulu ziyaret eden ve program kapsamında düzenlenen seminere katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gördüğü tablodan çok mutlu olduğunu söyleyerek öğrencilere teşekkür etti.
Yavuztürk İlkokulu?nda Türkiye?de hiç örneği olmayan bir projeyi başlattıklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ?Doğa dostu çocuklarımızla daha yeşil bir Türkiye nasıl olur. İşte bu çalışma ile olur. Çocuklarımız evlerinde anneleri, babaları ile ayrıştırabilen, dönüştürülebilen malzemeleri ayrı bir çöp kovasında biriktirdiler ve okullarına getirdiler. Biz bir yarışma yaptık. Bu yarışmada en çok ayrıştırabilen çöpü getirebilen çocuklarımız, sınıflarımız birinci ilan edeceğiz dedik ama baktık ki birinciyi seçemiyoruz, bu okulu komple şampiyon okul ilan ettik. Bu çöpleri biz hemen değerlendireceğiz? dedi.
Yavuztürk İlkokulu Müdürü Murat Özgen, ?Bu projeyi Üsküdar Belediyemiz ile ortak yaptık. Biz 2015 yılında da İstanbul ilinde en çevreci okul seçilmiştik. Onun bir devamı olarak bu projeyi yaptık. Artık okulumuza bir çevreci olma durumu geleneksel hale geldi. İnşallah bunu sürdürebilir hale getireceğiz ve devam edeceğiz? şeklinde konuştu.
Proje kapsamın atık toplayan 4?üncü sınıf öğrencisi Rukiye Şahin, ?Burada okulumuzda çöp konteyneri düzenlemesi yaptık. Hilmi Başkan geldi konferans salonuna geldi, bizimle buluştu. Biz de evimizdeki tüm atıkları bahçeye sıraladık. Bunları temizlikçiler alıp geri dönüşüme götürecek? ifadelerini kullandı.

 




"Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri" projesinin 3....

Su projesinde İstanbul'dan Finlandiya'ya

EYÜPSULTAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BAŞARILAR...

Projeleriyle söz ettiren okul Akçansa Fatih Sulta...

Eyüpsultan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yurtdışında ...

Çekmeköy Nişantepe Anaokulu'ndan "Miniklerle neden...

AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİ...