OĞUZKAAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ CERN’DE EVRENİN SIRLARINI ARAŞTIRDI!

OĞUZKAAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ CERN’DE EVRENİN SIRLARINI ARAŞTIRDI!

OĞUZKAAN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ CERN’DE EVRENİN SIRLARINI ARAŞTIRDI!

Oğuzkaan Koleji, yüzyılın deneyi olarak gösterilen Büyük Patlama’nın yapıldığı Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’ne (CERN) bilim gezisi düzenledi.

Oğuzkaan Koleji Öğrencileri, Cenevre’de 1954 yılında kurulan ve bugün dünyanın en büyük yüksek enerji fiziği laboratuvarı olan CERN’de, yerin 100 metre altında, 27 kilometrelik tünelde kurulan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda yürütülen ATLAS, CMS, LHC ve ALICE deneylerini yerinde izledi. Öğrenciler,  CERN'de, evrenin oluşumu, parçacıkların kütle kazanması ve evrenin yüzde 96’sını kapladığı düşünülen anti madde (karanlık madde) hakkında bilim insanlarından bilgi alarak ‘Biz buraya nasıl geldik?’ ‘Büyük patlama nasıl oldu?’ ‘Kütle nasıl oluştu?’ gibi sorulara cevap aradı.

Dünyanın en büyük yüksek enerji fiziği laboratuvarında, aralarında birçok Türk bilim insanının da bulunduğu dünyanın önde gelen bilim insanlarıyla tanışan Oğuzkaan Koleji Öğrencileri, evrenin oluşum sırlarını bilim insanlarından dinledi.

Oğuzkaan Koleji tarafından ikincisi düzenlenen CERN ziyareti kapsamında, bu yıl 12 öğrencininCERN’e gitme fırsatı bulduğunu belirten Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, ‘Bilime verdiğimiz önem çok büyük. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek en büyük arzumuz. CERN gezimizi de ikinci kez bu amaçla düzenledik. Öğrencilerimize, bilimin dil, din ve ırk farklılığı gözetmeksizin, dünyanın farklı ülkelerinden gelen birçok araştırmacı ve bilim insanını aynı amaç için bir araya getirdiğini göstererek, onlarla aynı çatı altında buluşturup bilime olan ilgilerini artırarak ve sorularına cevap bulmalarını sağlayarak bilim insanı olmaları için hedef belirlemelerine katkı sağlamak istiyoruz’ dedi. Yılmaz, ayrıca CERN ziyaretinin öğrenciler için büyük motivasyon sağladığını söyleyerek ‘Geçen seneki gezimize katılanlar arasından bir öğrencimiz, CERN’deki deneyleri, araştırmaları gördükten sonra bilim insanı olmak için çalışmalarına daha da hız verip Amerika’daki Rutgers Üniversitesi’nin Astrofizik ve Fizik Bölümü’nde tam burs kazandı. Yine Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanan öğrencilerimiz oldu. Gelenekselleşen CERN ziyaretlerimiz devam edecek’ diye ekledi.




EĞİTİMCİ VE YAZAR İLYAS TEKİN: EĞİTİM VE AHLAK

NADİRE KONUK VE ALİ OĞUZ KONUK HALK OYUNLARI EKİBİ...

ÇEKMEKÖY HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ ORTAOKULU?NDA EĞİTİM...

Minik yüreklerden Mehmetçiğe destek

4 YILDIR OKULLARIN SESİ`YİZ

ERASMUS projesi

İsmail Altok: ANNEM , BABAM VE BEN ”KARNEMİZİ “ AL...