Tarih: 15.02.2019 14:51

Okullarda Yoga eğitimi gelen tepkiler üzerine iptal edildi

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Şubat 2019 tarihi itibariyle tüm il milli eğitim müdürlüklerine yoga yapılması yönünde bir yazı gönderdi. Bazı STK ve vakıfların `tepkisi` üzerine giden yazının iptal edildiği bilgisi iletildi.

ÖĞRETMENLERE ÖZEL İNDİRİM. Detaylı bilgi için yandaki linki tıklayınhttps://www.okullarinsesi.com/haber/okul-dergi-matbaa-grafik-gazete-baski-yuzlerce-okul-referansimizdir-her-turlu-matbaa-isleri-4675.html

MEB okullara yoga yazısı gönderdi ama gelen tpekiler sonrası karar iptal edildi. Ünlü sunucu Ece Vahapoğlu `nun Milli Eğitim Bakanlığı `na bağlı okullarda öğrencilere yoga öğretmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara resmi yazı gönderildi. Resmi yazı öğretmen ile velilerin tepkisine neden oldu. 

MEB `E BAŞVURMUŞTU

 

Ünlü sunucu Ece Vahapoğlu, yoga alanında uzmanlaştı ve Milli Eğitim Bakanlığı `na başvuru yaparak 2018-2019 eğitim öğretim yılında, Türkiye geneli resmi-özel tüm anaokulu, ilkokul,  ortaokul, lise ve dengi okullarda öğrencilere yoga dersi vermek istediğini aktardı. Öğrencilerine yönelik, öğrencilere kendilerinin farkında olmalarını sağlamak, çocuklarda konsantrasyonu artırmak; arkadaşlığı, paylaşmayı ve sosyalliği artırmak, pedogojik oyun anlatımıyla yoga nefes egzersizleri yaptırmak amacıyla ücretsiz "Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası" etkinliği düzenleme talebinde bulunan Vahapoğlu `nun bu talebi kabul edildi ve okullara resmi yazı gönderildi.

Söz konusu talebi değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yoga etkiniliğine izin verdi. Bakanlık Türkiye`deki tüm okullara yazı yollayarak bunu duyurdu.

 

Yazıda etkinliğin;Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitimi`nin genel amaçlarına uygun olarak, yürürlükte olan tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, derslerin aksatılmaması, gönüllülük esasına göre yapılmasını istedi. 

EN UYGUN FİYATA DERGİ-GAZETE-KİTAP MATBAA BASKISI  Detaylı bilgi için yandaki linki tıklayınhttps://www.okullarinsesi.com/haber/okul-dergi-matbaa-grafik-gazete-baski-yuzlerce-okul-referansimizdir-her-turlu-matbaa-isleri-4675.html

STK`LAR SERT ELİŞTİRDİ

Okullarda yoga eğitimine karşı STK`lar açıklama yaparak, Hinduizm ve Budizm`de kişiye birtakım ilahi bilgiler ve yetenekler kazandırarak, onun arınmasına ve hakikate ulaşmasına aracı olmayı sağlayan Yoga`nın MEB tarafından okullara gönderilmesini sert şekilde eleştirmişti.

İPTAL EDİLDİ

Sivil toplum kuruluşlarından gelen yoğun tepkiler üzerine bu karar iptal edildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —