ÖZELE KAYIT YAPAN DEVLETE TERCİH YAPAMAYACAK

ÖZELE KAYIT YAPAN DEVLETE TERCİH YAPAMAYACAK

ÖZELE KAYIT YAPAN DEVLETE TERCİH YAPAMAYACAK

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği , özel okulların kayıt takvimini açıkladı. Takvime göre, 2015-2016 öğretim yılında Özel Okulların lise hazırlık ve lise 9'uncu sınıflarına 24 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında kayıt yapılacak. Kayıt kabul şartları ve takvimleri de kendi web sayfalarında ilan edilecek. Açıklamada, "Okulların 16 Haziran Salı günü taban puanlarını ilan etmeleri ve 24 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında, 4 dönem ön kayıt-kesin kayıt ve son 2 gün serbest üzere 5 periyod halinde kayıt takvimi uygulamaları beklenmektedir" denildi.

Serbest kayıt iki gün

Taban puan ilanı 16 Haziran'da yapılacak. Birinci ön kayıt dönemi de 24-25 Haziran arasında, kesin kayıtlar da 26-27 Haziran'da gerçekleştirilecek. İkinci ön kayıt dönemi ise 28 Haziran'da yapılırken, ikinci ön kayıt döneminin kesin kayıtları 29 Haziran'da gerçekleştirilecek. Özel okullara üçüncü ön kayıt dönemi de 30 Haziran'da gerçekleştirilirken, kesin kayıtları da 1 Temmuz'da yapılacak. Son olarak dördüncü ön kayıt dönemi ise 2 Temmuz'da gerçekleştirilirken, 3 Temmuz'da da kesin kayıtları yapılacak. Özel okullar belirlenen bu tarihlerin hemen ardından da boş kalan kontenjanları için iki gün sürecek serbest kayıt dönemine girecek. Serbest kayıtlar 4 ve 5 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Vazgeçen yedeğe yazılır

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, "14 Ağustos'ta yerleştirmeler yapılacak. 17 Ağustos'ta da resmi okullarda yedek alımlara başvuru yapılabilecek. Özele kaydını yapan resmi okullar için tercih yapamaz. Vazgeçerse 17 Ağustos'ta yedek alımlarda resmi okullara başvuru yapabilecek."

VATAN


EĞİTİMCİ VE YAZAR İLYAS TEKİN: EĞİTİM VE AHLAK

NADİRE KONUK VE ALİ OĞUZ KONUK HALK OYUNLARI EKİBİ...

ÇEKMEKÖY HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ ORTAOKULU?NDA EĞİTİM...

Minik yüreklerden Mehmetçiğe destek

4 YILDIR OKULLARIN SESİ`YİZ

ERASMUS projesi

İsmail Altok: ANNEM , BABAM VE BEN ”KARNEMİZİ “ AL...