Şehit Ayşe Aykaç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi " Su farkındılığı oluşturdu"

Şehit Ayşe Aykaç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Su Akar Kelimeler Arasında (SAKA) eTwinning Projesi

Balıkesir İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe ŞAHİN İLGÖR’ün kuruculuğunu yaptığı Su Akar Kelimeler Arasında (SAKA) eTwinning Projesi Türkiye’nin farklı şehirlerinden 6 ortak okul ile yürütülmektedir. Feyza ŞAKAR ( Sarar KAİHL/ Eskişehir), Elif ŞAHİN (Hamitler Toki MTAL/Bursa), Şule YILDIZ ( Şehit Ayşe Aykaç KAİHL/İstanbul), Yeliz TERKAN YILMAZ ( Umurbey Celal Bayar MTAL/Bursa) ve Aylin KARAKAYA ( Muammer Dereli Fen Lisesi/ Kocaeli) ortaklığında yürütülen projeye toplam 24 öğrenci katılmıştır.

Projeyle ilgili bilgi veren İstanbul Şehit Ayşe Aykaç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe Öğretmeni  Şule YILDIZ, bu projedeki amaçlarının "Hızla tükenen su kaynakları, bilinçsiz su tüketimi ve kuraklık sorunu konularına edebiyattaki su imgesi üzerinden dikkat çekerek öğrencilerde su farkındalığı oluşturmak; bunun yanı sıra öğrencilerin okuma, yazma vb. dil becerilerini geliştirmek; medya okuryazarlığı, dezenformasyon konusunda daha dikkatli hareket etmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Öğrencilerin, hızla tükenen su kaynaklarını ve bu kaynakların korunması için alınabilecek tedbirleri araştırarak su farkındalığı ile ilgili sloganlar hazırladığını belirten YILDIZ, "Öğrencilerimiz bunun yanında çizgi roman; su temalı ortak bir boyama çalışması; e-dergi hazırlama; ‘Su Benim Anam Babam’ adlı şiiri, şairi Ertuğrul Şakar ile seslendirme; su temalı masal ve hikâye yazarak bunları e-book haline getirme çalışmalarında Web 2.0 araçlarını kullanarak günümüz teknolojisi ile özgün ürünler ortaya koymuştur." açıklamasında bulundu.

Proje kapsamında düzenlenen çevrim içi programlarda, İstanbul Masal Okulu koordinatörü Öğretmen-Yazar Özgür Aras Tüfek ile "Masallar ve Masallarda Su" temalı; Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Sercan Ceylan ile "Hikâye, Kurgu ve Yaratıcı Yazarlık" temalı söyleşiler, yazarlık atölye çalışması yapıldığını da aktaran Şule YILDIZ, öğrencilerin su kaynaklarının koruması ve su farkındalığını arttırmak adına “Dünya Su Günü“ etkinlikleri kapsamında TEMA Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Nermin Tol ile suyun önemi ve su felsefesi üzerine söyleşi gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca “Kişisel verileri koruma ve güvenli internet” gibi çok önemli konularda düzenlenen çevrim içi programlarda da öğrencilerin konuyla ilgili bilinçlendirildiğini ifade etti.

    Üç ay gibi kısa süreli bir proje yürütülmesine rağmen dolu dolu ve faydalı pek çok etkinlik gerçekleştirildiğini belirten YILDIZ, projenin amacına ulaşmasından duydukları gururu bizlerle paylaştı.

 




"Çocuk Yazarların Konuşan Kalemleri" projesinin 3....

Su projesinde İstanbul'dan Finlandiya'ya

EYÜPSULTAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BAŞARILAR...

Projeleriyle söz ettiren okul Akçansa Fatih Sulta...

Eyüpsultan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yurtdışında ...

Çekmeköy Nişantepe Anaokulu'ndan "Miniklerle neden...

AYAZMA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MİLLİ KÜLTÜR SERGİ...