HASİP KORHAN (Mersin Kaleburcu İlkokulu Öğretmeni)


Öğretmenlik ve meyveleri


Öğretmenlik hayattaki en zor ve en güzel meslektir. En sıkıntılı fakat en zevklisidir.

Başbakan, milletvekilleri, valiler, kaymakam… vs. gibi yönetici konumda bulunan kişiler bir zamanların öğrencileriydiler. Onlar da bir öğretmenin eğitiminden çıktılar. Daha eski idareciler de öğretmen eğitiminden geçtiler. Ondandır ki herkes öğretmenlerinin kıymetini iyi bilirler. Daima da takdir ederler.

Hani hayatımızda hiç unutamadığımız öğretmenlerimiz vardır. Kimisi Din Kültürü, kimisi Beden Eğitimi, kimisi Matematik kimisi de Fen Bilgisi öğretmenimizdi. Biz onları hangi davranışlarından dolayı hatırlıyor ve dua ediyoruz  acaba. Gün gelecek biz de eğer güzel bir davranıştan hatırlanabilirsek ne mutlu bize. Bazen yanlış yolda olabiliriz. Fakat iyi bir idareci bize yol gösterebilir. Aynen biz de iyi bir davranışla öğrencilerimizi yanlıştan döndürebiliriz.

Bizim öldükten sonra kapanmayacak hayır kapımızın bu meslek (Öğretmenlik) olduğunu düşünmekteyim. Çünkü bizim yetiştirdiğimiz bir kişi bizden öğrendiği bir hakikati hayatına tatbik edebilir. Onu hayatının bir parçası olarak görebilir. Bu hakikati daha iyi bir şekilde uygulayacak kimselere aktarabilir. Çünkü “Sebep olan işlemiş gibidir.”sırrına mazhar olabiliriz. Bizim anlamakta zorlandığımız ya da anlamadığımız bir hakikati bizden dinleyen veya gören öğrencimiz, daha iyi anlayabilir.

Kısaca bizim mesleğimiz(Öğretmenlik) meyveli bir ağaçtır. Meyvemiz bol  ve tadı lezzetli olması dileğiyle…