ABDULBAKİ MURAT (Bahçelievler Şehit Mehmet Karaaslan İHL Müdürü)


Gazze’de asıl insanlık ölmekte


Gazze’ye zalim İsrail tarafından atılan her bomba,her kurşun Gazze’deki mazlum insanları,masum çocukları, savunmasız kadınları vahşice,hunharca öldürmekte,katletmekte. İsrail adeta Gazze’ye soykırım yapmakta . Halbuki savaşların da bir hukuku vardır. Savaşlarda kadınlara karışılmaz, çocuklara dokunulmaz. Ama  zalim İsrail  savaş hukukunu bile  hiçe saymakta,Gazze’yi tarumar etmekte,sivil insanları katletmekte. Maalesef bütün dünya bir film izler gibi bu vahşeti  seyeretmekte. İnsanlar gözlerini yummuş, kulaklarını tıkamış vaziyette izlemekte bu zulmü.

   Böylece medeni(!) dediğimiz bu asrın güya çağdaş insanları da bu zulme tepki vermeyerek hatta bazıları  savunarak  insanlığımız  ölmekte.

   İnsanlığı tefessüh etmemiş,vicdanı sönmemiş hiçbir insan bu vahşete bu zulme sessiz kalamaz.Uluslararası teşkilatlar  özellikle BM acilen devreye girip bu insanlık düşmanlarını durdurmalı yoksa insanlık yıllar sonra bu zulme ,bu vahşete dur demeyen ülkeleri,teşkilatları yargılayıp mahkum edecektir.

   Haydi Müslüman olmayan ülkeler seslerini yükseltmedi,Ya Müslüman dediğimiz ülkelere ne demeli,İsrail’i kınamaktan bile aciz. Asıl içimizi yakan acıtan tablo maalesef bu sessizlik.Allahım bu kadar vurdumduymazlık nasıl olabilir.En azından Müslüman olan ülkeler birlikte seslerini yükselterek  Gazze’nin yanında olabilirdi.İnanın o zaman  İsrail bu kadar pervasız olamayacaktı.Ama maalesef İsrail’de İslam dünyasının bu ihtilafını pasifliğini,suskunluğunu bildiğinden vahşetinde,zulmünde çok rahat ve pervasız olabilmekte.

   Türkiye’nin dışında hiçbir ülkeden bu konuda güçlü bir ses çıkmamakta. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde on binler İsrail’i protesto etti.İslam Aleminin  bu konuda Türkiye’nin yanında durup Zalim İsrail’e karşı ortak tavır almalı.En azından İsrail’le bütün diplomatik,siyasi,askeri,ekonomik  tavır alınmalı, bu konuda her türlü boykot uygulanmalı.

   Ey kendini medeni(! ) zanneden ülkeler daha ne kadar bu zulme göz yumacaksınız!

   Ey Uluslararası Kuruluşlar ve özellikle BM artık ne zaman mazlumların safında yer alacaksın.

  Ve asıl içimizi acıtan Ey Müslüman devletler bu vahşete daha ne kadar sessiz kalıp seyredeceksiniz.

  Artık biz Müslümanların da küçük ihtilaflarımızı bırakıp ortak paydalarımız da birleşip ortak kuruluşlar, güçler ortaya çıkarmalıyız. Yoksa BM’nin, Amerika’nın insafına yardımına kendimizi bırakırsak daha bunun gibi acıları çok yaşarız.Evet artık İttihad-ı İslam’ın vakti gelmiştir.