ABDULBAKİ MURAT (Bahçelievler Şehit Mehmet Karaaslan İHL Müdürü)


İMAM HATİPLİ’YE MEKTUP.


Merhaba Sevgili İmam Hatipli Genç!

Bilesin ki zaman insan için en kıymetli hazinedir. Zamanı sizin için değerli kılan ise genç oluşunuz ve benim de size bu uyarıyı sizin açınızdan en müsait olan zamanda yapıyor olmamdır.

Sizi İmam Hatip gibi müstesna bir okula gönderen ebeveyn istiyor ki çocuğu olan sen ahlaklı, seciyeli, çalışkan ve maneviyat dolu bir kişi olarak yetişesin.

Seni bu okula gönderen anne baba diliyor ki dinini iyi bilesin, kitabını iyi okuyasın, peygamberini tanıyasın ve onu örnek alarak hayatını tanzim edesin.

İmam Hatipli Genç!

Unutma ki dünyayı değiştirmek sana bağlıdır. Tarih önemli bir zaman dilimine bir daha şahitlik ediyor. Yıllardır insanların gönüllerinde biriken İmam Hatip aşkı, bir çağlayan gibi şahlanmış, önüne çıkan tüm batıl oluşumları tarumar etmek için yola koyulmuştur.

O halde sana yüklenen bu misyonu boşa çıkarma/çıkarmamalısın!

Sen ki Akif’in “Asım’ın Nesli” dediği ve makberlere sığdıramayarak Hz. Peygamberimizin gönlüne layık gördüğü müstesna nesle namzetsin.

Sen ki batıl ideolojilerin süfli emeller uğruna ortaya çıkardığı zihni bunalımları ve buhranları tamir etmek için yola çıkan ve bu sebeple her türlü zorluklara göğüs gererek “aydınlık yarınların” mimarısın/olmalısın…

Sen ki toplumun önüne konmuş tüm totemleri, suni barikatları, icat edilmiş maniaları berhava etmek niyeti ile her sabah “bismillah” diyerek yola çıkan, asrın nemrutlarına, münafıklarına, düzenbazlarına “dur!” deme salahiyetine sahip olacak olan yegane güçsün.

İmam Hatiplim!

Kendini küçük görme! Asla acze düşüp rolanti anlayışı ile hayata bakma. Zira zaman hızlı gidip aradaki mesafeleri kapatarak, Müslümanlara çizilen hudutları darmadağın edip dünyaya nizam verme vaktidir.

O halde oku!

Seni Yaradan Rabbinin adıyla…

Sana öğretilen Kur’an’ı iyi oku!

O’ndan ilham alarak, İslam’ı asrın idrakine nakşetmek için oku!

Müslüman olmanın güzelliğini, peygamberi bir ahlaka bezenerek Dünya’ya göstermek için oku!

Şanlı ecdadımızla ilgili yapılan dezenformasyonları değiştirip bu millete vurulan prangaları söküp atmak için oku! Bizi dar kalıplara mahpus edenlerin desiselerini tarih yapmak için oku! Osmanlı bakiyesi ülkemizin ayağa kalkmaması için yapılan tüm devşirme planlamaları ve organizatörlerini okyanusa gömmek için oku!

İmam Hatipli Öğrencim!

Bilmelisin ki tarihi sen yeniden yazmaya başlayacaksın/başlamalısın. Sağına ve soluna bakarak sakın ha “bunlar da duruyor” deme; zira senin vaktin çok kıymetlidir. Etrafı saran gençliği, genç olmaktan çıkarıp adeta robotlaştıran ve devrimizin çeşitli maskelere bürünen şeytanlarına cevap vermek, çok çalışmayı, çok düşünmeyi ve çok okumayı gerektirir.

İmam Hatiplim!

Peygamberi bir hatırlatma olan “zamanın kıymeti” ile başlamıştık.

Eğer elinde olan imkanları fırsatlara çevirerek zamanı kaçırmazsan bil ki sadece Türkiye’ye değil, Dünya’ya niza vermenin miladı İmam Hatip okulları olacaktır.

O halde misyonunu bil!

Kalk ayağa ve kendine güven!

Bilmelisin ki Dünya sana bakıyor ve haykırıyor:

Selam İmam Hatiplim!