HASAN BASRİ YAZICI (Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü)


Zirve Mutluluk


  Mutluluk, insanın içinde doğan en büyük güneştir. Yaşamak gibi mutlu olmak da bir sanattır. Mutluluğunuzun anahtarı kendinizde saklıdır.

 

          İnsanda var olan yetenekleri işleyerek mutluluk potansiyelini geliştirmek mümkündür. Öncelikle işlerinizi iyi yapmaya, sürekli gelişerek daha iyisine ulaşmaya kendinizi adayabilirsiniz. Kendinizi keşfederek yeteneklerinizi geliştirerek daha sağlıklı, daha başarılı ve daha mutlu bir duruş sergileyebilirsiniz. Yaptıklarınızla ya geride kalmayı ya da ileriye doğru adım atarak mutluluğun doruklarına ulaşmayı öğrenirsiniz.

 

        Mutluluk alın yazısı değil, bir tercihtir. İyi eş, iyi iş, iyi arkadaş, iyi komşu seçerseniz ardından mutluluk gelir. Hayatın en büyük başarısı olan bu yüksek duygu, imkânlarınızı iyi kullanmanın ve seçimlerinizi doğru yapmanın ardından mutluluk gelir.

        Mutluluk; iyi ilişkiler geliştirmek, halinden memnun olmak ve hayatın heyecan ve mutluluk veren yanlarına yönelmekten geçmektedir. “Siz bulunduğunuz noktada halinizden memnun musunuz?” Eğer memnunsanız, kendinize bakmayı, spor yapmayı, tatil yapmayı öğrendiniz demektir. Sizi ne mutlu ediyorsa onları cesaretle yapmayı deneyin… Hayatımızdan biz sorumluyuz, faturayı başkalarına kesemeyiz. Hayat bir sahnedir, biz de oyuncuları. Oyunumuzu ne kadar iyi oynarsak başkalarının hayatına da o kadar dokunabiliriz.

 

        Mutlu bir hayatınızın olması için;bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmeyi, sağlıklı ve mutlu yaşamayı öğreneceksiniz. Ruh eşinizi nasıl seçeceğinizi ve uyumlu beraberliğin formülünü, ilişkilerinizde sevgi kaynağı olmanın zenginliğini yaşayacaksınız. Yeteneğinize uygun mesleği nasıl seçeceğinizi ve işinizde kariyer basamaklarında zirveye ulaşmanın yollarını, sabretmeyi, sade yaşamanın mutluluğunu ve verimli yaşamanın pratiklerini öğreneceksiniz. Öğrendiklerinizle hayatın olumsuz olaylarına az ilgi gösterecek, bunun yerine hayatın mutluluk veren yanlarına odaklaşarak mutlu olacaksınız.

 

Hayat pusulanızın hep mutluluğu göstermesi dileğiyle…